Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното и степените

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мерси за инфото.Утре пак ще лежа под любимата...
    ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

при мен днес се появи този проблем не работи на 1,2,3 а само на 4-та степен прочетох темата но неможах да разбера къде точно се намира тоя термобушон ако правилно съм разбрал трябва да сваля от пасажерската страна долу в краката платмасата която е за духалката ли.. друго нещо?
      -------------------------------
      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
        ...прочетох темата но неможах да разбера къде точно се намира тоя термобушон...
        А като я прочете забеляза ли ей това мнение на страница 3..?
        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...7&postcount=45
        По-ясно от това, поне аз не мога да си представя как би могло да стане...

Comment

да видях го отивам да го правя

Comment

bobi_kz -Ако ще слагаш нов,само не запоявай с поялник.Това е термозащита,можеш да сложиш направо една жица на нейно място за мост.
            146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

да да няма да запоявам ще го направя със жичка ама без спойка а може направо да купя от някъде такъв резистор ли как се води хах

Comment

Click image for larger version

Name:	Термозащита за парно.jpg
Views:	1
Size:	20.3 Килобайта
ID:	2305727 Това под серпентините е термозащитата ,но това е от друга кола.

Comment

значи немога да се ориентирам нещо по тия снимки сори ама не съм някъв майстор та въпроса ми е централната конзола маха ли се и тя за да мога да махна пластмасата която е с жапката?? иначе махнах отдолу пластмасата но там няма такова нещо да не би при мен да не е там или да не е същото?

Comment

свалих въпросния бушон при мен по скоро мяза на тоя по-горе който колегата vlado_iv е качил махнах тоя резистор сложих медна жичка тръгна в момента си върти на всички степени въпроса ми е има ли значение каква е жичката ако е по-тънка възможно ли е да върти по-слабо на 1 2 и 3 степен или няма значение?
                    Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 17:46.

Comment

в тая джаджа имаш 3 мощни резистора вързани последователно. на първа степен захранването минава и през 3-те транзистора, на 2-ра минава през 2 , а на 3-та през 1. на 4-та цялото нещо се байпасва.
                      за да не ти работят 1,2 и 3-та степен имаш тия възможности :
                      1- изгорял термобушон /ти казваш че си го сменил/
                      2- прекъснало мощно съпротивление и то това между 1-ви и 2-ри крак на кутийката което е общо и за 3-те степени
                      3- проблем в ключа или инсталацията

по точка 2 може да провериш резисторите с мултицет или направо да провериш точка 3. това става като на буксата която влиза в таблото окъсиш пин 1 и 4, после 1 и 3 и после 1 и 2 като и в същото време завърташ врътката на съответните позиции. ако е наред инсталацията и ключа и в 3-те случая вентилатора ще се включи на макс. след това ще си сигурен че проблема ти е в резистора по точка 2.
                      точка

Comment

проблема при мен е решен оправих го в момента работят всички степени.. ама се чудя дали да не намеря такъв резистор щото в момента съм сложил медна жичка пречи ли нещо?

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                          проблема при мен е решен оправих го в момента работят всички степени.. ама се чудя дали да не намеря такъв резистор щото в момента съм сложил медна жичка пречи ли нещо?
                          Можеш и така(побългаряване е),желателно е да се направи както е оригинално.В завода е мислено,проектирано,изчислявано,пробвано,изпробван о и..........
                          Мой съвет,носи го на някой ЕЛ техник,да ти го направи,но носи и този изгорелия за да му види параметрите.Иначе термозащитата струва около(по спомен) 1-3лв.
                          П.П. Аз от 4год.ползвам 2 духалки за топлене зимата без такава защита.
                          Дано да съм бил изчерпателен и полезен.

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:31.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Колеги благодаря за съветите!

Comment

Working...
                              X